Sezon Ogródków Piwnych w Monachium 2020
Najważniejsze innowacje w ogródkach piwnych i tarasach itp.
Tradycyjne
ogródki piwne jak: Chinesischen Turm, Seehaus, Hofbräukeller czy am
Nockenberg jako jedne z pierwszych są otwarte.
Wciąż bez turystów, ale z
kilkoma nowymi i niezwykłymi zasadami: Oddzielne wejścia i wyjścia,
twoją własną kartę menu, w którym zaznaczasz, co chcesz jeść
i pić -napoje i jedzenie są dostarczane przez obsługę.
Idź do
kasy i zapłać – kelner zaprowadzi cię do twojego stolika.
Możesz pozostać w ogródku piwnym tak długo, jak chcesz, i
oczywiście zamawiać tak często, jak chcesz.
Samoobsługa: została
zmniejszona , aby nie było korków, w zależności od ogródka procedura i zasady mogą się trochę różnić..
![]() |
Biergarten na Viktualienmarkt |
Ważne wszędzie:
Trzymać dystans: Siedzieć, stać, chodzić co najmniej 1,5 m w odstępie od innych
obcych osób.
Dane
kontaktowe: Co najmniej jedna osoba na
grupę musi podać datę i godzinę pobytu.
Higiena: Mycie rąk jest obowiązkowe, o dezynfekcje troszczy się gospodarz.
Godziny otwarcia: Na zewnątrz może być otwarte najdłużej do 20:00.
Maska wymagana: Trzeba zasłonić usta i nos - z wyjątkiem przy stole
Ogródki piwne,tarasy:
od 18,5. otwarty sezon ogródków piwnych
Restauracje,
knajpy:od 25,5. otwierają
również wnętrza restauracji i barów
Każdy gość ( lub
jeden z grupy) zostawia swoje dane kontaktowe i numer telefonu
komórkowego przy wejściu - oficjalny wymóg dotyczący kontroli w
przypadku infekcji koronowej.
Komentarze
Prześlij komentarz